reCAPTCHA v3 – Den nye måten å stoppe roboter på

forfatter

Anton Friberg

Kategori: Design & programmering

Publisert: 30. august 2023

forfatter

Publisert: 30. august 2023

I en digital verden hvor skadelige boter kontinuerlig prøver å utføre uønskede handlinger, fra å sende spam til å skrape innhold, er det viktigere enn noensinne å beskytte nettstedet ditt. Google, kjent for sine innovative løsninger, har lansert reCAPTCHA v3 – en banebrytende oppdatering som tar nettstedssikkerhet til neste nivå.

Hva er reCAPTCHA?

reCAPTCHA er en tjeneste utviklet av Google for å hjelpe netteiere skille legitime brukere fra automatiserte boter. Den tidligere versjonen, reCAPTCHA v2, krevde brukerinteraksjon, som å krysse av i en boks eller identifisere objekter i bilder. Det trenger du ikke lenger – nå er alt usynlig.

Hvorfor velge reCAPTCHA v3?

Ingen forstyrrelser for brukeren: Den største forandringen er at v3 opererer i bakgrunnen, noe som betyr at brukerne ikke vil bli forstyrret av verifiseringsoppgaver.

Adaptiv risikoanalyse

I stedet for bare å si "bot" eller "ikke bot", gir v3 en risikoscore for hver bruker, som gir netteiere en dypere innsikt i trafikken.

Skreddersydd respons

Basert på risikoscoren, kan netteiere bestemme seg for å enten be om ytterligere verifisering eller blokkere visse brukere.

Økt dekning

v3 kan integreres på flere sider, gir en komplett oversikt over brukeradferden.

Forbedret sikkerhet

Dra nytte av Googles nyeste teknologi

Bedre tilpasning

Med v3.0 kan netteiere tilpasse når og hvordan de utfordrer sine brukere, basert på den scoren de mottar. Dette kan hjelpe netteiere med å finjustere brukeropplevelsen for ekte brukere mens de blokkerer eller utfordrer tvilsom trafikk.

Beskyttelse mot spammere og bots

Akkurat som tidligere versjoner, hjelper reCAPTCHA v3.0 med å beskytte nettstedet ditt mot automatiserte angrep og spam.