Digital video skapte suksess for gjenåpning av EVO


case-evo-videoannonsering-enklere-valg

Gjenåpningssalget har gått over all forventning for EVO! Når det gjelder Oslo spesifikt ble det veldig bra, ser ut som vi traff spot on her! Alle sentrene viser vekst, til tross for at mange medlemmer også blir trukket medlemsavgift for første gang på et halvt år, noe som gir en del utmeldinger. Fantastisk levert av dere, til tross for litt stram timeplan. Vi har fått verdifull eksponering på riktig tidspunkt!

Andreas Skjetne, Marketing Director, Fitness Group Nordic AS

Treningskjeden EVO ble startet i januar 2010. EVO skiller seg fra de andre aktørene gjennom å tilby en enda enklere og mer effektiv treningsreise; enkel inn- og utmelding på nett, resepsjonsfrie sentre åpent store deler av døgnet, og høykvalitetsutstyr til styrke- og kondisjonstrening. EVO startet samarbeidet med MEV i 2018.

Utfordring

Koronapandemien har tvunget treningssentrene til å holde stengt i en lengre periode. I forbindelse med gjenåpningen våren 2021 ønsket EVO å kjøre en brandkampanje for å bygge kjennskap rundt EVO merkevaren. Målsettingen var å nå ut med konseptet “trening er ferskvare” til så mange treningsinteresserte personer som mulig, i områdene rundt sentrene til EVO.

Tilnærming

Til denne kampanjen valgte vi å benytte digital utendørsreklame via Clear Channel og online video på YouTube og Snapchat.

Vi kjørte digitale boards i Oslo via Clear Channel for å sikre ekstra god synlighet her. Samtidig gjorde koronapandemien det mulig å få ekstra gode priser på disse plasseringene.

Online video ble valgt fordi video har en vesentlig høyere impact enn andre digitale annonseformater. I tillegg hjalp det at EVO allerede hadde et bra konsept med bra videomateriell tilgjengelig. Vår designer klippet om filmen for å optimalisere den til hvert enkelt annonseformat. Du kan se filmen her.

Vi valgte å bruke YouTube 15 sec non-skippable for å få høyest mulig impact. Dette formatet har noe høyere CPM enn andre formater, så vi supplerte med YouTube Bumper Ads og Snapchat for å sikre god rekkevidde til lav CPM. Med Snapchat nådde vi de yngre målgruppene med et lekent format som enkelt fanger oppmerksomheten. Dette formatet passer godt med profilen til EVO.

Vi målrettet kampanjen mot personer som har intensjon om å kjøpe tjenester innen trening (medlemskap i treningssentre, personlig trener, treningskurs og så videre), samt remarketing mot de som har respondert på tidligere kampanjer på YouTube. I tillegg satt vi opp geo-targeting rundt alle treningssentrene, slik at vi bare annonserte i områdene der potensielle kunder oppholder seg.

Resultat

Kunden opplever en meget bra med kundetilvekst i perioden etter gjenåpningen, langt over det de hadde budsjettert med. Eller som Andreas Skjetne, Marketing Director i Fitness Group Nordic AS sier selv:  “Vi har fått verdifull eksponering på riktig tidspunkt!"

Trenger kampanjen din en boost?

Ønsker du en helhetlig strategi for utendørs og digitale kampanjer? Kontakt oss gjerne for en uformell prat.