Fra Radio til Podkast: Thauglands forvandlede lydstrategi


Tjenster benyttet:

Periode:

-

https://static.enklerevalg.no/2023/09/thomas.png

Bakgrunn

Siden 2011 har Thaugland benyttet seg av lokal radioreklame for å bygge en robust merkevare rettet mot profesjonelle håndverkere. Denne strategien har vært svært vellykket, delvis takket være en dyptgående forståelse av målgruppens daglige rutiner; en typisk håndverker starter dagen med å kjøpe materialer fra Thaugland, lytter til radio på arbeidsplassen, samt på vei til og fra jobb.

Men med endringer i medielandskapet erkjenner Thaugland at for å fortsette veksten, må de også endre seg. Lokalradioens rolle har forandret seg, og det har også måten folk konsumerer lydinnhold på. Podcastformatet har blitt en uunngåelig kraft i bransjen, og det representerer en gyllen mulighet for Thaugland å nå ut til og engasjere seg med sin målgruppe på en mer direkte og personlig måte.

Utfordring

  • Reformere lyd strategien: Thaugland må tilpasse sin tidligere strategi til det mer intime og samtalepregede podkast-formatet.
  • Utvikling av nytt materiale: Skape reklame innhold som føles naturlig og integrert i podkastens format og flyt, i stedet for å bare overføre eksisterende radiospots.
  • Identifisere riktige podcaster for samarbeid: Gjennomføre markedsanalyser for å finne podkaster med en høy andel håndverkere blant lytterne, for å sikre at reklamebudskapet når rett målgruppe.
  • Skape merverdi gjennom sponsorvinjetter: Målet er å forsterke Thauglands merkevarekjennskap som en ledende trelastforretning og øke preferansen for dem som leverandør gjennom godt integrerte sponsorvinjetter i relevante podcaster.

Tilnærming

Steg 2: Identifisering av de riktige podcastene for samarbeid

Ved å utføre en omfattende markedsanalyse identifiserte vi de podcastene som har en betydelig andel håndverkere i lytterbasen, og dermed egner seg best for vårt budskap.

Steg 1: Utvikling av en dedikert podcast-strategi

Sammen med vår samarbeidspartner innen konseptutvikling, skapte vi en strategi for å forsterke Thauglands merkevarekjennskap blant håndverkere. Målet er å bygge en sterkere tilknytning til merkevaren gjennom tilpassede sponsorvinjetter i utvalgte podcaster.

Steg 3: Produksjon av podcast-annonser

I dette steget tok Røde Gorilla ansvar for innspilling og redigering av podkast-annonsene, der vi endte opp med 24 varianter som er finjustert til å passe med de valgte podcastenes stil og vårt budsjett.

Steg 4: Forhandlinger med podcast-mediehus

Til slutt gikk vi inn i forhandlinger med podcast-mediehus for å sikre en god pris for annonseringspakken, der vi fikk en avtale som sørger for en gunstig pris per kundekontakt.

Lytt til noen av Thaugland utvalgte podkast spotter her:

Resultat

Den nye tilnærmingen ble møtt med enorm oppmerksomhet, og undersøkelser viser at både merkevarekjennskap og preferansen blant målgruppen oppnådde de fastsatte målene. Med en forfrisket strategi og innovative spotter, har Thaugland styrket sin posisjon i et stadig skiftende medielandskap.

Vi har ekspertisen, erfaringen og verktøyene for å hjelpe deg som kunde

Vurderer dere broadcast annonsering i sommer anbefaler vi at du tar en telefon til oss.