Fikk flere relevante jobbsøkere


Solheim og Larsen Klima AS

Tjenster benyttet:

Periode:

15. jun 2019 - 15. okt 2019

Solheim og Larsen Klima AS er et ventilasjonsfirma i sterk vekst. Bedriften er spesialister på å løse komplekse problemstillinger for bedre inneklima. På grunn av nye langvarige offentlige rammeavtaler vokste bedriften fra 28 til 37 ansatte i 2019.

Utfordring

Kunden opplevde at søkere fra tradisjonelle jobbannonsekanaler i for sjelden grad er de rette menneskene for jobben, og ønsket å bruke Facebook Ads for å tiltrekke seg flere kvalifiserte jobbsøkere.

Tilnærming

Vi kjørte to annonsekampanjer på Facebook, hvorav en kampanje gikk før og en etter sommeren 2019. Ved å velge målgrupper som samsvarte med ønsket bakgrunn og med et utvalg passende budskap, rettet vi oss mot mennesker som er attraktive for jobben men ikke på aktivt jobbsøk. Løpende optimalisering sørget blant annet for at innhold, formater og plasseringer som fungerte best ble prioritert.

I den første runden benyttet vi Facebook sitt skjema for kundeemnegenerering. På denne måten gjorde vi det enkelt for målgruppen å sende inn kontaktinformasjon uten at de måtte forlate Facebook. Den andre runden laget vi et behovstilpasset søknadsskjema på nettsiden www.slk.no, og gikk med dette fra høyt antall til enda høyere kvalitet på en noe mindre antall søknader.

Resultat

Vi eksponerte individer i de utvalgte målgruppene i lokalområdet for annonsen 520.000 ganger. 3659 klikk til landingsside og nettside førte til totalt 55 henvendelser med kontaktskjema og søknadsskjema. Annonseringen har resultert i to nye medarbeidere, og det er flere aktuelle kandidater som fortsatt er uavklart. Vi har oppnådd målet om å få de rette jobbsøkerne ved å annonsere med Facebook Ads.