Våre topp 5 plugins for Adobe XD

forfatter

Anton Friberg

Kategori: Grafisk design

Sist endret: 4. februar 2022

forfatter

Sist endret: 4. februar 2022

En prototype er en effektiv måte å kunne vise frem dine ideer rundt en kundes produkt eller tjeneste. Prototyper må ikke nødvendigvis lages digitalt, men i denne artikkelen vil det handle om digitale tjenester.

Hvorfor lage prototype?

Vi møter stadig kunder som ønsker nye nettsider, og da vil det vanligvis lages en enkel prototype underveis i møtet. Disse prototypene blir som oftest laget på papir for å raskt kunne skissere ned nye ideer. Allikevel kan det være minst like effektivt å gjøre disse skissene digitale med en gang for å raskere tilnærme seg kundens idéprosesser.

Med et verktøy for prototyping kan du raskt demonstrere ideer og gjøre endringer. Ved flere tilfeller er det nettopp dette som har gjort at kunder velger oss. Om du kan realisere dine kunders tanker om nye nettsider innen det første møtet er over, har du allerede kommet langt i prosessen.

Derfor har vi valgt Adobe XD

Det finnes mange forskjellige programmer og tjenester du kan bruke for å lage digitale produkter. Noen av disse er rene webapplikasjoner, mens andre er fullverdige programmer du laster ned. I jungelen av valgmuligheter har vi i Enklere Valg fokusert på Adobe XD, slik at vi har lært oss å bruke programmet i dybden.

Adobe XD var til å begynne med et ganske enkelt utformet program, og kunne ikke helt måle seg med de som hadde vært på markedet en stund. Vi lot oss imponere av hvor raskt og effektivt det var å jobbe med dette programmet, noe som gjorde valget lettere. Etterhvert som Adobe fikk inn eksterne utviklere, tilbys det nå også en god del plug-ins som kan hjelpe deg til å bli enda mer effektiv.

I tilfeldig rekkefølge får du vår liste over topp 5 mest brukte plug-ins til Adobe XD:

Tool Kit

Tool kit er en pakke småprogrammer som er lagt inn i en enkelt plugin. Vi bruker den mest til funksjonen “swap position”. Med “swap position” kan du enkelt gjøre endringer i rekkefølgen på en gruppe av elementer i dokumentet. Ønsker du å bytte plass på store bolker av informasjon kan dette gjøres med bare et tastetrykk.

Tool Kit har også andre funksjoner som “swap fill and border” og “quick Lorem Ipsum”. Alle funksjonene har hurtigtaster som gjør utvidelsen lett i bruk.

Adobe XD plugins: Swap Position

UnDraw

En av fordelene med UnDraw er at du har få valg, men mange muligheter. Denne utvidelsen tilgjengeliggjør et gigantisk bibliotek av gratis animasjoner som du kan lime rett inn i ditt prosjekt. I tillegg er alt vektorisert, så du trenger ikke tenke på oppløsing – noe som gjør det veldig enkelt å korrigere fargen på dine animasjoner eller legge til for eksempel et ekstra tre i bildet. Ved å velge ut noen farger som standard i Adobe XD “Assets”, vil du få opp disse som fargealternativene når du importerer animasjoner.

Adobe XD plugins: UnDraw

Free Stock Search for Adobe XD

Selv om denne pluginen ikke har så fengende navn, vil den gjøre jobben. Venter du på å motta bildemateriale for nettsiden du skal designe, og trenger å fylle den midlertidig, vil den være en god hjelp. Utvidelsen blir enda mer til hjelp om du i tillegg kobler til din shutterstock- og/eller Adobe-konto slik at du kan laste ned lisensierte bilder i full kvalitet.

Free Stock Search for Adobe XD: det er som et google bildesøk direkte i Adobe XD

UI Faces

Nok en plugin for å fylle dokumentet ditt med bildeinnhold. Denne fungerer utmerket på en “kontakt oss”-side, eller andre steder. Er det slik at kunden ikke har et tilstrekkelig utvalg av bilder du kan bruke, kan denne utvidelsen være nyttig. Da kan dere bli enige om en stil som dere kan jobbe mot sammen med kunden. Ansattbilder blir gjerne nedprioritert, men det er mye du kan gjøre for å lage en helhetlig profil med masse farger, eller i gråtoner, og løfte hele uttrykket

Adobe XD plugins: UI Faces

Selection

Selection er et flott tillegg som gir deg en haug av muligheter. Som navnet tilsier så “velger den ting.” Har du et dokument hvor du trenger å bytte ut alle instanser av en font, eller trenger du å velge alle gangene du har brukt opacity? Ikke noe problem. Selection kan arbeide lokalt på et arbeidsområde eller du kan velge globalt, altså mellom alle undersidene du har opprettet i dokumentet.

Adobe XD plugins: Selection

Vi håper denne listen kan være til hjelp for deg som nettopp har satt deg inn i Adobe XD, men også for deg som allerede har utforsket denne verdenen av plugins allerede. Har du noen spørsmål om Adobe XD eller hvordan vi jobber med programmet? Kontakt oss for en hyggelig fagprat.